Csuhébaba készítés 1

A következőkben bemutatom a baba1, baba2, baba3, baba4, baba5, baba6, boszorkány, pillangó, lovacska ill. madár figurák készítését.

Válasszunk ki egy szép széles hibátlan levelet! A szélesebb felénél fogjuk össze, és kössük át egy rafiaszállal jó szorosan! Gyűrjünk össze puha csuhélevelet vagy nedves papír zsebkendõt, esetleg vattát gombócba, és helyezzük a csomó alá a levélbe! Igyekezzünk szép kerek fejecskét kialakítani! Simítsuk rá a levelet, és kössük meg jó szorosan a nyakán!

Most két másik csuhélevelet a keskenyebbik végén kissé visszahajtunk, és a nyaka köré ráncoljuk úgy, hogy az egyiket hátulról elõre, a másikat elölrõl hátulra. Rafiával jó szorosan rögzítjük. Ez lesz a ruhája.

Alját egyenesre vágjuk, hogy meg tudjon állni. A fején lévő kis csonkra, amely az összekötésnél keletkezett, hajat készítünk a kukorica bajuszából vagy felhasogatott csuhélevélből. Illetve fonhatunk egy vagy két copfot csuhéból, melyet szintén rafiával tudunk ráerősíteni

Az így kialakított baba nagyon egyszerű, és tapasztalataim szerint akár óvodás korú gyerekekkel is könnyen elkészíthető.

További figurákhoz lapozz!