Csuhébaba készítés 4

A fej az előző pontban leírtak szerint készül. A kar formálása is hasonló módon indul, most azonban a karra ingujjat készítünk.

Az elkészített karra a csukló vagy a könyök feletti részen, attól függően, hogy rövid vagy hosszú ujjú inget akarunk ráadni, erősítsünk egy vékony, puha csuhélevelet úgy, mintha a levél a kar meghosszabbítása lenne! Ezt a másik oldalon is készítsük el!

Majd hajtsuk vissza mindkét ujjat, és a levél közepén kössük meg! Ha túl hosszú a levél, természetesen le lehet vágni belőle, vagy be lehet hajtani.Most helyezzük a kart a fej alatti két levél közé, és rögzítsük!


A mellényt ugyanúgy készítjük, mint az előző pontban leírt babánál, azzal a különbséggel, hogy nem a legvégén, hanem a szoknya felhelyezése előtt adjuk rá. Ha asszonyosabbra szeretnénk a babánkat, akkor egy kis csuhélevelet begyűrhetünk a mellény alá.

A szoknyája elkészítéséhez két széles levelet válasszunk, és úgy helyezzünk a derekára, hogy a fej felé mutassanak! Szorosan kössük meg, és hajtsuk vissza! Rendezzük el a leveleket, és ha szükséges, száradásig kössük körül egy rafiával, hogy a ruha kívánt formája megmaradjon!
Az alját most is vágjuk egyenesre!


(Megjegyzés: Ha a csuhé-babánkkal mozdulatot akarunk kifejezni, karjába és testébe vékony, hajlékony, nem rozsdásodó drótot kell tennünk. Ez azonban természetesen idegen a gyermekjátékoktól.)

További figurákhoz lapozz!