Csuhébaba készítés 3

A fej elkészítéséhez két levelet válasszunk, és tegyük egymásra a szélesebb felüknél, majd kössük össze azokat szorosan egy rafiaszállal! Fordítsuk ki, hogy a kötésnél keletkezett csonk belülre kerüljön! Tömjük ki szép kerekre a fejét! Kössük meg a nyakán!

Most készítsünk kart a babának! Két nem túl széles levelet tegyünk egybe úgy, hogy az egyik keskenyebb része kerüljön a másik szélesebb részéhez! Tekerjük fel vízszintesen, és az egyik végét kössük meg egy rafiával, majd szabjuk méretre, vagyis nézzük meg, hogy milyen hosszú kézre van szüksége a babának! A másik végét is kössük meg! Az így keletkezett kart helyezzük be a fej alatt lévő két levél közé, és rögzítsük!

Válogassunk ki több szép széles levelet! Ezeknek a keskenyebb végét kicsit hajtsuk vissza, és rakjuk őket körbe a baba derekán, majd ha mind fenn van, akkor jó erősen kössük körbe egy rafiával!

Az öltözékhez még szükség van egy felső mellényre is. Ezt két keskenyebb levél segítségével készíthetjük el. Az egyiket tegyük az egyik vállára, a másikat a másikra! Ezek elől és hátul egyaránt keresztezzék egymást, majd a derékon egy rafiával rögzítsük!

A szoknya és a mellény alját vágjuk egyenesre! A haját vagy kendőjét az előzőekben már leírt módon készíthetjük.

További figurákhoz lapozz!